Hva slags grunnstoff er hydrogen?
Hva slags grunnstoff er hydrogen?

Video: Hva slags grunnstoff er hydrogen?

Video: Hva slags grunnstoff er hydrogen?
Video: Это РЕАЛЬНО😳🤯 2024, Kan
Anonim

Ved standard temperatur og trykk, hydrogen er en fargeløs, luktfri, smakløs, ikke-giftig, ikke-metallisk, svært brennbar diatomisk gass med molekylformelen H2. Siden hydrogen danner lett kovalente forbindelser med de fleste ikke-metalliske elementer , mesteparten av hydrogen på jorden eksisterer i molekylære former som vann

Med dette i betraktning, hva er hydrogen klassifisert som i det periodiske systemet?

Hydrogen er klassifisert som en element i 'Ikke-metaller'-delen, som kan plasseres i gruppene 14, 15 og 16 i Periodiske tabell . Ikke-metalliske elementer eksisterer ved romtemperatur i to av de tre materietilstandene: gasser (oksygen, Hydrogen & Nitrogen) og faste stoffer (karbon, fosfor, svovel og selen).

Foruten ovenfor, er hydrogen et grunnstoff eller en forbindelse? Hydrogen gass (H2) er et molekyl, men ikke en sammensatt fordi den er laget av bare en element . Vann (H2O) kan kalles et molekyl eller en sammensatt fordi den er laget av hydrogen (H) og oksygen (O) atomer. Det er to hovedtyper av kjemiske bindinger som holder atomer sammen: kovalente og ioniske/elektrovalente bindinger.

På samme måte, hva er egentlig hydrogen?

Hydrogen er det kjemiske grunnstoffet med symbolet H og atomnummer 1. Det har en standard atomvekt på 1,008, noe som betyr at det er det letteste grunnstoffet i det periodiske systemet. Hydrogen er det vanligste kjemiske elementet i universet, med 75 % av all baryonisk masse hydrogen . Stjerner består av det meste hydrogen.

Hvilken farge har hydrogen i det periodiske systemet?

Hydrogen , H, er den letteste element funnet på periodiske tabell av elementer. I romtemperatur, hydrogen er fargeløs, luktfri og smakløs.

Anbefalt: