Bør jeg studere antropologipsykologi?
Bør jeg studere antropologipsykologi?

Video: Bør jeg studere antropologipsykologi?

Video: Bør jeg studere antropologipsykologi?
Video: Hva skal jeg bli? 2024, April
Anonim

Feltene til antropologi og psykologi begge krysser i omfang med andre områder av studere . Derimot, antropologi er bredere i sitt omfang fordi fokuset er på ulike kulturer og samfunn. Psykologi fokuserer på atferden til enkeltmennesker.

Bør jeg følgelig ta antropologi eller psykologi?

Feltene til antropologi og psykologi begge krysser i omfang med andre studieområder. Derimot, antropologi er bredere i sitt omfang fordi fokuset er på ulike kulturer og samfunn. Psykologi fokuserer på atferden til enkeltmennesker.

I tillegg, hvorfor bør vi studere antropologi? Antropologer studerer personen både som individ og som medlem av samfunnet. Og dermed, antropologi lærer respekt for andre måter å leve på, samtidig som de bruker en rekke tverrkulturell menneskelig atferd som et speil derfra vi kan reflektere over tingene vi gjør i vår egen kultur.

Dessuten, er det verdt det å studere antropologi?

Antropologi er den beste graden for å integrere mye kunnskap, så det er verdt det bare for å ha det perspektivet på hvordan verden fungerer. Det er den beste måten å bruke graden på. Men omtrent enhver arbeidsgiver innen alle vitenskapelige eller medisinske felt vil sette pris på deg antropologi bakgrunn og gi deg en jobb.

Hva kan du gjøre med en antropologi- og psykologigrad?

Men nyutdannede med en grad i antropologi er godt egnet for en karriere innen en rekke felt, inkludert: utdanning, helsevesen, museumskuratering, sosialt arbeid, internasjonal utvikling, regjering, organisatorisk psykologi , ideell ledelse, markedsføring, publisering og etterforskning.

Anbefalt: