Hvordan ble det manglende grunnstoffet rhenium oppdaget?
Hvordan ble det manglende grunnstoffet rhenium oppdaget?

Video: Hvordan ble det manglende grunnstoffet rhenium oppdaget?

Video: Hvordan ble det manglende grunnstoffet rhenium oppdaget?
Video: How Did They Get Here ? Are They Physical Beings? or Something Else? Documentary 2023 2024, April
Anonim

På 1990-tallet undersøkte forskere dataene hans på nytt og slo fast at han faktisk hadde oppdaget element 75, som vi kjenner som rhenium . I 1925 begynte de tyske kjemikerne Walter Noddack og Ida Tacke å analysere mineralet gadolinitt. De trodde de hadde funnet manglende element 73 i mineralet.

Også spurt, hvordan ble rhenium oppdaget?

Historie og bruk: Rhenium var oppdaget av de tyske kjemikerne Ida Tacke-Noddack, Walter Noddack og Otto Carl Berg i 1925. I 1928 kunne Noddack og Berg trekke ut 1 gram av rhenium fra 660 kilo molybdenitt. I dag, rhenium oppnås som et biprodukt av raffinering av molybden og kobber.

hva var de 3 manglende grunnstoffene i det periodiske systemet? I tillegg anerkjente Moseley det i det minste tre uoppdaget elementer eksisterte mellom hydrogen med atomnummer 1 og gull hvis atomnummer er 79. Den ekstra manglende elementer , utenfor tre som Moseley selv identifiserte, var elementer 72, 85, 87 og 91.

Man kan også spørre hvem som heter rhenium?

Otto Berg

Hvordan ser rhenium ut?

Rhenium er et sjeldent, sølvhvitt, skinnende, tett metall. Den motstår korrosjon og oksidasjon, men anløper sakte i fuktig luft. Av grunnstoffene er det bare karbon og wolfram som har høyere smeltepunkter og bare iridium, osmium og platina er tettere.

Anbefalt: