Hva er klimatogrammer og hva viser de?
Hva er klimatogrammer og hva viser de?

Video: Hva er klimatogrammer og hva viser de?

Video: Hva er klimatogrammer og hva viser de?
Video: How the sun affects temperatures on Earth (w/ Valentina Zharkova, Northumbria University) 2024, April
Anonim

Hva er klimatogrammer og hva viser de ? De er klimadiagrammer at vise månedlige temperatur- og nedbørsverdier, som hjelper til med å bestemme produktiviteten til et biom.

I forhold til dette, hva er klimatogrammer?

EN klimatogram er grafdiagram som kun viser nedbør og temperatur i et gitt område. EN klimatogram er et mål på det generelle klimaet til et stort økosystem, også kjent som et biom. EN klimatogram er et søylediagram med en dobbel Y-akse som plotter tempererte og nedbørsmengder over tid.

hvordan bruker forskere klimatogrammer? Forskere ofte brukte klimatogrammer for å hjelpe dem med å forenkle oppgaven med å sammenligne abiotiske faktorer til ulike biomer/økosystemer. Hvert hovedbiom har sitt eget sett med nedbørs- og temperaturmønstre gjennom året.

Ved siden av dette, hva er hensikten med Climatograms?

I de fleste biomer varierer temperatur og nedbør gjennom året. Disse variasjonene er plottet på grafer kalt klimatogrammer . Klimatogrammer gi en grov ide om de klimatiske forholdene i et bestemt område og hjelpe forskere til å forstå kravene som stilles til organismer i de forskjellige samfunnene på jorden.

Hvorfor er en Climograph viktig?

EN klimagraf , eller klimagraf, er en tidsbasert graf som viser et steds gjennomsnittstemperatur og nedbør. De klimagraf hjelper til med å tegne et raskt bilde av hva slags vær du kan forvente når det gjelder varme og regn.

Anbefalt: