Hvordan brukes fullerener til medikamentlevering?
Hvordan brukes fullerener til medikamentlevering?

Video: Hvordan brukes fullerener til medikamentlevering?

Video: Hvordan brukes fullerener til medikamentlevering?
Video: Stuart Hameroff: Penrose & Fractal Consciousness 2024, Kan
Anonim

Fullerenes kan være brukes til medikamentlevering inn i kroppen, som smøremidler og som katalysatorer. De kan fungere som hule bur for å fange andre molekyler. Slik kan de bære legemiddel molekyler rundt i kroppen og levere dem dit de trengs, og fanger farlige stoffer i kroppen og fjerner dem.

Med tanke på dette, hvordan brukes fullerener i katalysatorer?

Nanorør fungerer som katalysatorer når en elektrisk strøm går gjennom dem. Dette gjør dem i stand til å donere elektroner til molekyler som kommer i kontakt med reaksjonsstedene. Tilfeldigvis endrer en annen reaksjon som karbonnanorør kan katalysere et kjemikalie kalt resazurin til en annen, resorufin, som er fluorescerende.

Foruten ovenfor, hvordan fungerer fullerener? EN fulleren er en allotrop av karbon hvis molekyl består av karbonatomer forbundet med enkelt- og dobbeltbindinger slik som til danner et lukket eller delvis lukket nett, med smeltede ringer på fem til syv atomer. Molekylet kan være en hul kule, ellipsoide, rør eller mange andre former og størrelser.

Folk spør også, hvorfor brukes fullerener som smøremidler?

Buckyballs er bra smøremidler på grunn av deres sfæriske form. Deres hule struktur kan gjøre dem nyttige for å levere medisin i fremtiden. Karbon nanorør er veldig sterke og lette, og kan fungere som halvledere eller ledere. Det er de brukt for å styrke komposittmaterialer.

Hva er fordelene med å bruke fullerener?

Som forskerne påpeker, bruk av polyhydroksyfullerener for kreft Theranostics har flere fordeler i forhold til for tiden foreslåtte enkeltveggede karbon-nanorør og gullbaserte nanostrukturer: PHF er vannløselig, biokompatibel og biologisk nedbrytbar, og har vist seg å ha antioksidantegenskaper, hemmer

Anbefalt: