Hva er oppløsning i gasskromatografi?
Hva er oppløsning i gasskromatografi?

Video: Hva er oppløsning i gasskromatografi?

Video: Hva er oppløsning i gasskromatografi?
Video: «ХРОНОС» | Научно-фантастическая короткометражка | Озвучка DeeaFilm 2024, April
Anonim

I kromatografi , Vedtak er et mål på separasjonen av to topper med forskjellig retensjonstid t i a kromatogram.

Angående dette, hva betyr oppløsning i kromatografi?

Vedtak . De Vedtak av en eluering er et kvantitativt mål på hvor godt to elueringstopper er kan være differensiert i en kromatografisk atskillelse. Den er definert som forskjellen i retensjonstid mellom de to toppene, delt på de kombinerte breddene til elueringstoppene.

I tillegg, hva er høyoppløselig gasskromatografi? VÆSKE KROMATOGRAFI – GASSKROMATOGRAFI Høyoppløselig gasskromatografi (HRGC) er den mest egnede teknikken for analyse av flyktige forbindelser. Introduksjonen av stor mengder løsemiddel i en GC kolonne krever bruk av spesielle teknikker for å separere løsningsmidlet fra prøven selektivt.

Ved siden av dette, hvordan finner du oppløsningen til en GC?

Ligning (1) indikerer at Vedtak er forskjellen mellom toppretensjonstider delt på gjennomsnittlig toppbredde. I en topp med gaussisk fordeling er toppbredden W = 4 σ (hvor σ er standardavviket) og toppen FWHM er W0.

Hvordan påvirker temperaturen oppløsningen i gasskromatografi?

Øker transportøren gass strømningshastighet og/eller temperatur vil sende dampene raskere gjennom kolonnen, noe som vil senke retensjonstiden og forverre Vedtak . Senking av temperatur og/eller strømningshastighet øker retensjonstiden og utvider toppene.

Anbefalt: