Hvordan undersøker du Hookes lov?
Hvordan undersøker du Hookes lov?

Video: Hvordan undersøker du Hookes lov?

Video: Hvordan undersøker du Hookes lov?
Video: Автомобильный кемпинг под дождем - идеальная автомобильная палатка 2024, Kan
Anonim

Du kan undersøke Hookes lov ved å måle hvor mye kjente krefter strekker en fjær. En praktisk måte å påføre en nøyaktig kjent kraft er å la vekten av en kjent masse være kraften som brukes til å strekke fjæren. Kraften kan beregnes fra W = mg.

Spørsmålet er også, hva er Hookes lov-eksperiment?

Målet med eksperiment Hookes lov angir at forlengelsen av en fjær er direkte proporsjonal med kraften som påføres, forutsatt at elastisitetsgrensen ikke overskrides. Målet med eksperiment er å undersøke forholdet mellom en kraft og forlengelsen av en fjær, og se om fjæren adlyder Hookes lov.

Foruten ovenfor, hva er den uavhengige variabelen i Hookes lov? Hensikten med forsøket er å finne fjærkonstanten ved hjelp av Hookes lov . Formelen for hookens lov er F=MA, masse ganger akselerasjon. Nøkkelen variabel til dette eksperimentet er K, fjærkonstanten. Variabler . De uavhengig variabel er kontrollert, som er vektene som endres for forskere å undersøke.

I denne forbindelse, hvordan fungerer Hookes lov?

Hookes lov er et fysikkprinsipp som sier at kraften som trengs for å forlenge eller komprimere en fjær med et stykke er proporsjonal med denne avstanden. I tillegg til å styre oppførselen til fjærer, Hookes lov gjelder også i mange andre situasjoner hvor en elastisk kropp er deformert.

Hva er hensikten med Hookes lov?

Når det gjelder fjærer, betyr dette å forstå lover av elastisitet, torsjon og kraft som spiller inn – som til sammen er kjent som Hookes lov . Hookes lov er et fysikkprinsipp som sier at kraften som trengs for å forlenge eller komprimere en fjær med et stykke er proporsjonal med denne avstanden.

Anbefalt: