Hvor raskt vokser edelgran?
Hvor raskt vokser edelgran?

Video: Hvor raskt vokser edelgran?

Video: Hvor raskt vokser edelgran?
Video: Кораль. Жизнь лесотундры Вынгаяхи 2. 2024, April
Anonim

De edelgran er en raskt voksende (2-3' per år) eviggrønn som har mørkegrønne nåler som er 1 tomme lang , og kan vokse opptil 5 fot i året i et godt værår. Den mister aldri nålene, men holder dem på i opptil 10 år.

På samme måte, spør folk, vokser edelgran raskt?

edelgran er hjemmehørende i Nord-Europa, men i løpet av de siste 100 årene har den vært mye plantet over Pennsylvania. Det er raskt voksende og kan sette på to fots høyde vekst hvert år. Ved modenhet kan de være 100 fot høye og ha en levetid på århundrer.

På samme måte, hvor lang tid bruker gran på å vokse? I løpet av sitt 500 år lange liv, en Sitka gran vil nå mellom 160 og 220 fot, med en vekstrate på 60 tommer per år til den når modenhet. Kommer på andreplass med en gjennomsnittlig vekstrate på 30 tommer årlig, Norge gran har en imponerende, men overkommelig høyde mellom 40 og 60 fot.

Bare så, hvor langt fra hverandre bør grantrær plantes?

Anlegg de Norske grantrær 6 fot fra hverandre i rader, med radene på 8 fot fra hverandre ved bruk av tre rader. Når antallet rader øker til mer enn tre rader, vil skillet mellom trær skal øke til 8 fot, med avstand mellom rader økende til mellom 10 og 12 fot.

Hvordan vokser edelgrantrær?

Anlegg den i myrlendt jord og den vil trives. Du kan plante edelgran i sol, skygge eller halvskygge og det vokser akkurat det samme. Det er tolerant for dårlig jord, men også vokser i rik, fruktbar jord. Trærne er motstandsdyktige mot skadedyr, og blir nesten aldri ofre for insektskader eller sykdommer.

Anbefalt: