Hva er strømspenningsmotstanden?
Hva er strømspenningsmotstanden?

Video: Hva er strømspenningsmotstanden?

Video: Hva er strømspenningsmotstanden?
Video: Straum, spenning, effekt og motstand 2024, Kan
Anonim

De tre grunnleggende prinsippene for denne opplæringen kan forklares ved hjelp av elektroner, eller mer spesifikt, ladningen de skaper: Spenning er forskjellen i ladning mellom to punkter. Strøm er hastigheten som ladningen flyter med. Motstand er et materiales tendens til å motstå ladningsstrømmen ( strøm ).

Dessuten, hva er forholdet mellom strømmotstand og spenning?

Ohms lov definerer forholdet mellom de Spenning , strøm , og motstand i en elektrisk krets: i = v/r. De strøm er direkte proporsjonal med Spenning og omvendt proporsjonal med motstand.

I tillegg, hva er spenning i Ohms lov? En konstant Spenning kilde kalles en DC Spenning med en Spenning som varierer periodisk med tiden kalles en AC Spenning . Spenning måles i volt, med én volt definert som det elektriske trykket som kreves for å tvinge en elektrisk strøm på én ampere gjennom en motstand på én Ohm.

Spørsmålet er også, hva er motstandsstrøm?

Motstand er motstanden som et stoff tilbyr til strømmen av elektrisk strøm . Det er representert med stor bokstav R.

Reduserer motstand spenning eller strøm?

Kort sagt: Motstander begrenser strømmen av elektroner, reduserende strøm . Spenning kommer av den potensielle energiforskjellen på tvers av motstand . Det matematiske svaret er at a motstand er en to-terminal elektrisk enhet som adlyder, eller du kan si håndhever, Ohms lov: V=IR.

Anbefalt: