Hvilken type graf representerer befolkningsvekst?
Hvilken type graf representerer befolkningsvekst?

Video: Hvilken type graf representerer befolkningsvekst?

Video: Hvilken type graf representerer befolkningsvekst?
Video: Bærekraftsfredag Bærekraft og deling av de gode idéene 2024, Kan
Anonim

De kurve er altså semi-logaritmisk, dvs. lineær langs x-aksen og logaritmisk langs y-aksen. Den viser den relative raten på befolkningsvekst . EN befolkning som vokser med konstant hastighet er representert med en rett linje på denne kurve , mens det er faktisk befolkning størrelsen øker eksponentielt.

Deretter kan man også spørre seg, hva er en befolkningsvekstkurve?

EN vekstkurve er en grafisk fremstilling av hvordan en bestemt mengde øker over tid. Vekstkurver brukes i statistikk for å bestemme typen vekst mønster av mengden - det være seg lineært, eksponentielt eller kubisk. Et eksempel på en vekstkurve er et lands befolkning over tid.

hvilken type befolkningsvekst vil vise at en befolkning når sin bæreevne? Etter hvert som konkurransen øker og ressursene blir stadig knappere, populasjoner når de bæreevne (K) av deres miljø, forårsaker deres vekst vurdere til nesten sakte til null. Dette gir en S-formet kurve på befolkningsvekst kjent som den logistiske kurven (høyre).

Dessuten, hva er befolkningsvekstmodeller?

EN befolkningsvekstmodell prøver å forutsi befolkning av en organisme som formerer seg etter faste regler. Avhengig av hvor mange ganger en organisme reproduserer, hvor mange nye organismer den produserer hver gang og hvor ofte den formerer seg, modell kan forutsi hva befolkning vil være på et gitt tidspunkt.

Hva er typene av befolkningsvekstkurver?

To moduser av befolkningsvekst . Den eksponentielle kurve (også kjent som en J- kurve ) oppstår når det ikke er noen grense for befolkning størrelse. Logistikken kurve (også kjent som en S- kurve ) viser effekten av en begrensende faktor (i dette tilfellet miljøets bæreevne).

Anbefalt: