Hva fant Francis Crick opp?
Hva fant Francis Crick opp?

Video: Hva fant Francis Crick opp?

Video: Hva fant Francis Crick opp?
Video: Джефф Хоукинс говорит о том, как наука о мозге изменит компьютеры. 2024, Kan
Anonim

Francis Crick (1916-2004) var en av Storbritannias store vitenskapsmenn. Han er mest kjent for sitt arbeid med James Watson som førte til identifiseringen av strukturen til DNA i 1953, med utgangspunkt i arbeidet til Maurice Wilkins, Rosalind Franklin og andre.

Ved siden av dette, hva oppdaget Francis Crick?

DNA

I tillegg, hvordan oppdaget Crick og Watson DNA? Watson og Crick viste at hver tråd av DNA molekylet var en mal for den andre. Under celledeling skilles de to trådene og på hver tråd bygges en ny "andre halvdel", akkurat som den før. Innen 1962, når Watson , Crick , og Wilkins vant Nobelprisen i fysiologi/medisin, hadde Franklin død.

Også for å vite, hva bidro Francis Crick til DNA?

Francis Harry Compton Crick OM FRS (8. juni 1916 – 28. juli 2004) var en britisk molekylærbiolog, biofysiker og nevrovitenskapsmann. I 1953 skrev han sammen med James Watson den akademiske artikkelen som foreslo den doble helixstrukturen til DNA molekyl.

Hvem oppfant DNA?

James Watson & Francis Crick foreslå den første riktige dobbelhelix-modellen av DNA-struktur. Meselson-Stahl-eksperiment bekrefter replikasjonsmekanismen som antydet av den dobbeltspiralformede strukturen. Watson, Crick , og Wilkins mottar i fellesskap Nobelprisen i fysiologi eller medisin.

Anbefalt: