Hva er formelen for det begrensende reagenset?
Hva er formelen for det begrensende reagenset?

Video: Hva er formelen for det begrensende reagenset?

Video: Hva er formelen for det begrensende reagenset?
Video: Støkiometri - begrensende reaktant 2024, April
Anonim

Finn begrensende reagens ved å se på antall mol av hver reaktant . Bestem det balanserte kjemikaliet ligning for den kjemiske reaksjonen. Konverter allgitt informasjon til føflekker (mest sannsynlig ved bruk av molarmasse som en konverteringsfaktor). Beregn molforholdet fra den gitte informasjonen.

Følgelig, hva er den begrensende reaktanten i en ligning?

Begrensende reaktant - Den reaktant i en kjemisk reaksjon som begrenser mengden produkt som kan dannes. Reaksjonen vil stoppe når alle begrensende reaktant er konsumert. Overflødig reaktant - Den reaktant i en kjemisk reaksjon som gjenstår når en reaksjon stopper når begrensende reaktant er fullstendig oppbrukt.

På samme måte, hva er den begrensende reaktanten i vann? Oksygen (O2) produserer mindre vann (H2O) enn hydrogen (H2) derfor er oksygen det begrensende reaktant.

Hva er en begrensende reagens forklare her?

De begrensende reagens (eller begrensende reaktant eller begrensende middel) i en kjemisk reaksjon er stoffet som er totalt forbrukt når den kjemiske reaksjonen er fullført. Mengden produkt som dannes begrenses av dette reagens , siden reaksjonen ikke kan fortsette uten den.

Hvordan finner du molene til et produkt av en begrensende reaktant?

Hvis du får føflekker tilstedeværelse av hver reaktant , og spurte om det finne de begrensende reaktant av en viss reaksjon, så den enkleste måten å finne som er begrensende er å dele hver verdi med det stoffets respektive koeffisient i den (balanserte) kjemiske ligningen; den minste verdien er begrensende reaktant.

Anbefalt: