Hvorfor ser vi aldri den mørke siden av månen?
Hvorfor ser vi aldri den mørke siden av månen?

Video: Hvorfor ser vi aldri den mørke siden av månen?

Video: Hvorfor ser vi aldri den mørke siden av månen?
Video: The Moon From the Other Side 😱 2024, April
Anonim

For det første mørk side er egentlig ikke mørkere enn den nære side . Som Jorden får den rikelig med sollys. Vi ikke gjør det se langt borte side fordi det måne er tidevannslåst til jorden, sa John Keller, assisterende prosjektforsker for NASAs Lunar Reconnaissance Orbiter-prosjektet.

Herav, hvorfor kan vi aldri se den mørke siden av månen?

Tidevannskrefter fra jorden har bremset ned Månens rotasjon til det punktet hvor det samme side er alltid vendt mot jorden - et fenomen som kalles tidevannslåsing. Det andre ansiktet, hvorav det meste er aldri synlig fra jorden, kalles derfor "det fjerne side av månen ".

I tillegg, ser alle på jorden samme side av månen? Alle sammen ser samme faser av Måne , men folk sør for ekvator som ansikt Nord til se de Måne når det er høyt på himmelen vil se de Måne opp ned slik at det motsatte side er tent. De Måne går rundt Jord på en enkelt dag.

I denne forbindelse, hvorfor er den ene siden av månen alltid mørk?

En måne side alltid vender mot Jorden, eller er tidevannslåst, fordi månens rotasjon og bane er tett synkronisert med planeten vår. De måne spinner rundt sin akse og går i bane rundt solen med jorden, så dens natt eller " mørk " side er stadig flytte.

Hvorfor kan vi bare se deler av månen?

Vi ser bare de Måne fordi sollys reflekteres tilbake til oss fra overflaten. I løpet av en måned har Måne sirkler en gang rundt jorden. Hvis vi kunne magisk se ned på solsystemet vårt, vi ville se at halvparten av Måne vendt mot solen er alltid tent. Men den opplyste siden vender ikke alltid mot jorden!

Anbefalt: