Er grunnvinklene til en likebenet trapes kongruente?
Er grunnvinklene til en likebenet trapes kongruente?

Video: Er grunnvinklene til en likebenet trapes kongruente?

Video: Er grunnvinklene til en likebenet trapes kongruente?
Video: How to Find The Area of Trapezoid | Geometry | Math | Olympiad Training 2024, Kan
Anonim

Basene (topp og bunn) av en likebenet trapes er parallelle. Motsatte sider av en likebenet trapes er like lange ( kongruent ). De vinkler på hver side av basene har samme størrelse/mål ( kongruent ).

På samme måte, er grunnvinklene til en likebenet trekant kongruente?

De grunnvinkler til en likebenet trekant er vinkler dannet av utgangspunkt og ett ben av triangel . De grunnvinkler teorem omvendte stater hvis to vinkler i en triangel er kongruent , så sidene motsatt de vinkler er også kongruent.

Deretter er spørsmålet, hva er grunnvinklene til en trapes? Et par vinkler som deler det samme utgangspunkt er kalt grunnvinkler av trapesformet . I figur 1 er ∠ A og ∠ B eller ∠ C og ∠ D grunnvinkler av trapesformet ABCD. To spesielle egenskaper til en likebenet trapesformet kan bevises. Teorem 53: Base vinkler av en likebenet trapesformet er like.

Folk spør også, hva er grunnvinklene til en likebenet trapes?

De grunnvinkler ( vinkler dannet mellom ikke-parallelle sider og parallelle sider) er like i an likebenet trapes . Diagonaler til en likebenet trapes er like lange. Summen av det motsatte vinkler i en likebenet trapes er 180 grader.

Er bena til en trapes kongruente?

SETING: Hvis en firkant (med ett sett parallelle sider) er en likebenet trapesformet , det er bena er kongruent . SETING: (omvendt) Hvis en trapesformet har kongruente ben , det er en likebenet trapesformet.

Anbefalt: