Hva er volumforholdskjemi?
Hva er volumforholdskjemi?

Video: Hva er volumforholdskjemi?

Video: Hva er volumforholdskjemi?
Video: GCSE Biology - Surface Area to Volume Ratio 2024, Kan
Anonim

KJEMI ORDLISTE

Volumforhold er lik volum (VEN) av en komponent og volum (VB) av annen komponents andel

På samme måte spørs det, hva er volum i støkiometri?

Kjemiske reaksjoner involverer ofte både faste stoffer hvis masse kan måles, så vel som gasser som måler volum er mer passende. Støkiometri problemer av denne typen kalles enten masse- volum eller volum -masseproblemer. masse av gitt→mol av gitt→mol ukjent→ volum av ukjent.

På samme måte, hvorfor er forholdet mellom overflate og volum viktig? De viktig poenget er at flateareal til volumforhold blir mindre etter hvert som cellen blir større. Således, hvis cellen vokser utover en viss grense, vil ikke nok materiale være i stand til å krysse membranen raskt nok til å romme den økte cellulære volum.

Deretter er spørsmålet, hvordan beregner du forholdet mellom overflate og volum?

Du tar formel til flate området og du deler det med formel til volum . Dette er hva du får: Du bruker dette forhold det samme som du ville gjort for kuben. Hvis du har en radius på 1 centimeter for en volum på 4.187 kubikkcentimeter, så din flate -område-til- volumforhold er 3/1 = 3.

Hvilken form har mest volum?

Av alle regulære polygoner med lik omkrets er den med mest sider har størst område. En sirkel har et større område enn et vanlig polygon i samme omkrets. En sfære har en større volum enn solide figurer med samme overflateareal.

Anbefalt: