Hvilken forbindelse vil eluere først i gasskromatografi?
Hvilken forbindelse vil eluere først i gasskromatografi?

Video: Hvilken forbindelse vil eluere først i gasskromatografi?

Video: Hvilken forbindelse vil eluere først i gasskromatografi?
Video: Джордж Кнапп и Колм Келлехер: оборотни, эффект автостопщика 2024, Kan
Anonim

Som en tommelfingerregel er komponenten som eluerer først vanligvis sammensatt med det laveste kokepunktet. En annen impotent faktor vedr eluering rekkefølge er polariteten til væsken som er belagt på innsiden av GC kolonne (den stasjonære fasen).

Bare så, hvilken forbindelse vil eluere først i kolonnekromatografi?

Polar forbindelser vil interagerer sterkt med silicamore enn ikke-polare så vil komme av kolonne , eller eluere , etter ikke-polar forbindelser . Når en prøve inneholder forbindelser med lignende polaritet, disse separasjonen mellom da kan være liten og gjenvinne all den rene prøven din kan bli en utfordring.

Dessuten, hva er eluering i gasskromatografi? Gasskromatografi . De gassformig forbindelser som blir analysert samhandler med veggene i kolonnen, som er belagt med en stasjonær fase. Dette får hver forbindelse til eluere på et annet tidspunkt, kjent som forbindelsens retensjonstid. Sammenligningen av oppbevaringstider er det som gir GC dens analytiske nytte.

Man kan også spørre seg hva som bestemmer rekkefølgen på elueringen i gasskromatografi?

Elueringsordre i gass -væske kromatografi avhenger av to faktorer: kokepunktet til de oppløste stoffene, og samspillet mellom de oppløste stoffene og den stasjonære fasen. De elueringsrekkefølge ved bruk av polydimetylsiloksan følger vanligvis kokepunktene til de oppløste stoffene, med lavere kokende oppløste stoffer eluerende først.

Hva kan GCMS oppdage?

GC-MS brukes mye for analyse av disse forbindelsene som inkluderer estere, fettsyrer, alkoholer, aldehyder, terpener osv. Det brukes også til å oppdage og mål forurensninger fra ødeleggelse eller forfalskning som kan være skadelig og som ofte kontrolleres av offentlige etater, for eksempel plantevernmidler.

Anbefalt: