Hvordan ser ild ut i verdensrommet?
Hvordan ser ild ut i verdensrommet?

Video: Hvordan ser ild ut i verdensrommet?

Video: Hvordan ser ild ut i verdensrommet?
Video: Nasa med historisk oppdrag i verdensrommet 2024, Kan
Anonim

Brann er et annet beist i rom enn det er på bakken. Når flammer brenner på jorden, stiger oppvarmede gasser opp fra Brann , trekke oksygen inn og skyve forbrenningsprodukter ut. I mikrogravitasjon stiger ikke varme gasser. Når dråpen brenner, oppsluker en sfærisk flamme den, og kameraer registrerer hele prosessen.

Med tanke på dette, er brann mulig i verdensrommet?

Den andre veien a Brann kunne eksistere i rom er gjennom bruk av komprimert oksygen. Brann forekommer imidlertid vanligvis ikke i rom . Det er et spesielt tilfelle som nesten helt sikkert må gjøres med vilje av mennesker. Stjerner brenner for eksempel ikke; deres varme er forårsaket av kjernefysisk fusjon.

For det andre, hvordan brenner flammer i verdensrommet? I rom , brann brenner i en kule fordi tyngdekraften ikke lenger trekker kjøligere, tettere gasser ned til bunnen av flamme . Brannfarlige ting brenner også ved lavere temperaturer i mikrogravitasjon – noe NASA for tiden undersøker til i håp om å forbedre drivstoffeffektiviteten på jorden.

I tillegg, hvordan brenner ild i rommet uten oksygen?

Brann kan ikke brenne uten to kritiske elementer: et drivstoff (det som brannskader ) og et oksidasjonsmiddel (som starter brennende prosess og holder det gående). Så du trenger Brann å drive raketten din, men du har ikke nok oksygen (et oksidasjonsmiddel) i rom.

Kan du tenne en lighter i verdensrommet?

Opprinnelig besvart: gjør en lighter jobbe i null tyngdekraft? Fyrstikker, stearinlys og gammeldags flytende-drivstoff-og-veke lightere fungerer ikke særlig bra fordi de er avhengige av konveksjon for å blande drivstoffdampen og atmosfærisk oksygen, og konveksjon er avhengig av tyngdekraften.

Anbefalt: