Er en supernova en atomeksplosjon?
Er en supernova en atomeksplosjon?

Video: Er en supernova en atomeksplosjon?

Video: Er en supernova en atomeksplosjon?
Video: Cir.Cuz - Supernova (feat. Julie Bergan) (OFFISIELL MUSIKKVIDEO) 2024, Kan
Anonim

EN supernova (/ˌsuːp?rˈno?v?/ flertall: supernovaer /ˌsuːp?rˈno?viː/ eller supernovaer, forkortelser: SN og SNe) er en kraftig og lysende stjerne eksplosjon . Denne forbigående astronomiske hendelsen skjer under de siste evolusjonsstadiene til en massiv stjerne eller når en hvit dverg trigges til å løpe kjernefysisk fusjon.

På samme måte spør folk, hvor mange atombomber er en supernova?

Supernovaer er en av de mest energiske eksplosjonene i naturen, tilsvarende kraften i en 1028 megaton bombe (dvs. noen få oktillioner atomstridshoder ).

For det andre, hvor sterk er en supernova? Funnet: The Most Kraftig Supernova Noen gang sett. Astronomer har skimt mest kraftig supernova noen gang sett, en stjerne i en galakse milliarder av lysår unna som eksploderte med en slik kraft at den kortvarig lyste nesten 600 milliarder ganger lysere enn vår sol og 20 ganger lysere enn alle stjernene i Melkeveien til sammen.

Tilsvarende, hva er supernovaeksplosjon?

Det strålende lyspunktet er eksplosjon av en stjerne som har nådd slutten av sitt liv, ellers kjent som en supernova . Supernovaer kan kort overstråle hele galakser og utstråle mer energi enn vår sol vil i hele sin levetid. De er også den primære kilden til tunge elementer i universet.

Hvor stor er en supernovaeksplosjon?

Disse stjernene avslutter sin utvikling i massiv kosmisk eksplosjoner kjent som supernovaer . Når supernovaer eksploderer , kaster de materie ut i verdensrommet med rundt 9 000 til 25 000 miles (15 000 til 40 000 kilometer) per sekund.

Anbefalt: