Innholdsfortegnelse:

Hvordan beregner du Km og Vmax?
Hvordan beregner du Km og Vmax?

Video: Hvordan beregner du Km og Vmax?

Video: Hvordan beregner du Km og Vmax?
Video: Собаку бросили в лесу с коробкой макарон. История собаки по имени Ринго. 2024, Kan
Anonim

Km og Vmax bestemmes ved å inkubere enzymet med varierende konsentrasjoner av substrat; resultatene kan plottes som en graf av reaksjonshastighet (v) mot konsentrasjon av substrat ([S], og vil normalt gi en hyperbolsk kurve, som vist i grafene ovenfor.

Dessuten, hvordan beregner du km?

Du kan estimere KM og Vmaks fra grafen for starthastighet versus [S]

  1. Kjør en rekke reaksjoner med konstant [Etot], varierende [S], og mål Vo.
  2. Graf Vo vs. [S].
  3. Estimer Vmax fra asymptote.
  4. Beregn Vmax/2.
  5. les KM fra grafen.

Vet også, hva er enhetene for Km og Vmax? De enheter på Km er de med konsentrasjon, dvs. mM, mM eller Km er konsentrasjonen av underlaget der halv maksimal hastighet observeres. Vmax kan uttrykkes i en rekke enheter avhengig av hvilken informasjon som er tilgjengelig.

Dessuten, hva er enheten til Vmax?

Vmax "representerer den maksimale hastigheten oppnådd av systemet, ved maksimale (mettende) substratkonsentrasjoner" (wikipedia). Enhet : umol/min (eller mol/s). Men så er den enzymatiske aktiviteten til en prøve mengden enzym som omdanner 1 umol substrat/min under optimale forhold

Hva er Km-verdi?

Michaelis konstant ( KM ) er definert som substratkonsentrasjonen hvor reaksjonshastigheten er halvparten av dens maksimale verdi (eller med andre ord definerer den substratkonsentrasjonen hvor halvparten av de aktive setene er okkupert).

Anbefalt: