Hvilken vei går ekvator?
Hvilken vei går ekvator?

Video: Hvilken vei går ekvator?

Video: Hvilken vei går ekvator?
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, Kan
Anonim

De ekvator er 0 breddegrader, og nominell meridian er 0 lengdegrader. De ekvator er halvveis mellom Nordpolen og Sydpolen. Den løper fra side til side over midten av jorden gjennom deler av Sør-Amerika, Afrika og Asia.

På samme måte kan man spørre seg, går ekvator øst til vest?

Breddegradslinjer løp østover og vest og mål nord og sør; lengdegradslinjer løpe nord og sør og mål øst og vest . De ekvator er 0 breddegrad. Denne imaginære linjen, som løper gjennom deler av Sør-Amerika, Afrika og Asia, er offisielt halvveis mellom Nordpolen og Sydpolen.

På samme måte, hvilke linjer måler nord og sør for ekvator og går fra øst til vest? De imaginære linjene som sirkler rundt kloden i øst-vestlig retning kalles linjene til breddegrad (eller paralleller, ettersom de er parallelle med ekvator). De brukes til å måle avstander nord og sør for ekvator. Linjene som sirkler rundt kloden i nord-sør retning kalles linjer av lengdegrad (eller meridianer ).

Dessuten, hvordan løper breddegrader i forhold til ekvator?

Breddegradslinjer (paralleller) løpe øst-vest rundt kloden og er brukes til å måle avstander NORD og SØR for ekvator . Siden ekvator er 0?, den breddegrad av nordpolen, 1/4 av veien rundt kloden går i nordlig retning, ville være 90?N. Dette er det høyeste breddegrad mulig.

Hvilken hensikt tjener ekvator?

De Ekvator og Prime Meridian er sirkler som strekker seg hele veien rundt jorden. De Ekvator skiller den nordlige og den sørlige halvkule. De Ekvator er på 0° breddegrad. Prime Meridian skiller den østlige og den vestlige halvkule.

Anbefalt: