Innholdsfortegnelse:

Er vannmotstand en ikke-kontaktkraft?
Er vannmotstand en ikke-kontaktkraft?

Video: Er vannmotstand en ikke-kontaktkraft?

Video: Er vannmotstand en ikke-kontaktkraft?
Video: Самый подробный обзор горнолыжных курортов России - Алексей Соболев 2024, Kan
Anonim

Friksjon er en makt forårsaket av to ting som gnider seg sammen. Luft motstand og vann motstand er typer friksjon. De kalles ikke - kontakt krefter.

Av dette, er reaksjon en ikke-kontaktkraft?

I motsetning til a kontaktstyrke er en makt påført en kropp av en annen kropp som er inne kontakt med det. Alle fire kjente grunnleggende interaksjoner er ikke - kontakt krefter : Det sterke atomkraftverket makt formidler både kjernefysisk fisjon og fusjon reaksjoner.

For det andre, hva er ikke-kontaktstyrke klasse 8? Ikke - kontakt krefter : Krefter som oppstår uten kontakt av 2 eller flere gjenstander involvert. Eksempler: Magnetisk Makt , Elektrostatisk Makt , Gravitasjon makt . Magnetisk Makt er en makt som tiltrekker visse metallgjenstander (som jern og jernspon) mot en magnet.

Hva er eksempler på ikke-kontaktkrefter?

Eksempler på ikke-kontaktstyrker er:

  • Tyngdekraft.
  • Magnetisk kraft.
  • Elektrostatikk.
  • Atomkraft.

Er elektrostatisk kraft en ikke-kontaktkraft?

Elektrostatiske krefter er ikke - kontakt krefter ; de trekker eller skyver på gjenstander uten å berøre dem. Å gni noen materialer sammen kan føre til at noe som kalles "ladning" flyttes fra den ene overflaten til den andre. Ladede gjenstander trekker på andre uladede gjenstander og kan enten skyve eller trekke på andre ladede gjenstander.

Anbefalt: