Hvordan lager du f2-generasjonen?
Hvordan lager du f2-generasjonen?

Video: Hvordan lager du f2-generasjonen?

Video: Hvordan lager du f2-generasjonen?
Video: Mendel's P, F1, and F2 Generations Explained 2024, Kan
Anonim

Monohybrid kryss: Den F2 generasjon

Hos planter eller dyr som ikke kan selvbefrukte, F2 generasjon produseres ved å krysse F1-er til hverandre. Fra disse resultatene er det klart at det er to typer runde erter: de som er ekte avl og de som ikke er det.

I denne forbindelse, hvordan gjør du f2-generasjonen?

Familiegrupper: F2 For F2 generasjon , krysser vi to av de heterozygote søsknene. Fordel heterozygote alleler langs topp- og sideaksene til Punnett-firkanten, og fordel deretter, som før, ett allel fra hver forelder til hvert avkom.

På samme måte, hva er forskjellen mellom f1 og f2 generasjon? F1 generasjon er den generasjon av avkom kom fra foreldrenes (P) generasjon når de blander seg. F2 generasjon er et avkom generasjon resulterte fra kryssparringen av F1 generasjon.

På denne måten, hva er f2-generasjonen innen genetikk?

Avkommet fra F1 generasjon utgjøre den andre filialen generasjon (eller F2 generasjon ). Per definisjon er F2 generasjon er resultatet av en krysning mellom to F1-individer (fra F1 generasjon ).

Hva er p1 f1 og f2?

Foreldregenerasjonen er betegnet som P1 generasjon. Avkommet til P1 generasjon er F1 generasjon (første filial). Den selvbefruktende F1 generasjon produserte F2 generasjon (andre filial). Arv av to alleler, S og s, i erter.

Anbefalt: