Hvilken d-orbital er involvert i sp3d2-hybridisering?
Hvilken d-orbital er involvert i sp3d2-hybridisering?

Video: Hvilken d-orbital er involvert i sp3d2-hybridisering?

Video: Hvilken d-orbital er involvert i sp3d2-hybridisering?
Video: Куликовская Битва. Литература в основе официальных доказательств. 2024, Mars
Anonim

Hvilke d orbitaler er involvert i sp3d2 ogd2sp3 hybridisering henholdsvis? Svar: sp3 d 2 eller d 2sp3 er hybridisering for teoktaedrisk geometri. I oktaeder dannes bindingene parallelt med x-, y- og z-aksene, derav dx2-dy2 anddz2 vil bli brukt til å danne hybriden orbitaler.

Videre, hvilken d-orbital er involvert i sp3d-hybridisering og hvorfor?

dsp2 hybridisering favoriserer en plan geometri der de fire hybridiserte orbitaler ligge i ekvatorialxy-planet, som i ICl4- eller XeF4. Så dx^2-dy^2 orbital brukes i dsp2 hybridisering , sammen med s, px og py orbitaler å danne en kvadratisk plan geometri.

Foruten ovenfor, hva er forskjellen mellom sp3d2 og d2sp3? Overgangsmetaller kan vises d2sp3 hybridisering hvor d-orbitalene er fra 3d og s- og p-orbitalene er 4s og 3d. Poenget er dette, i sp3d2 hybridisering alle orbitalene har samme hovedkvantenummer. Det er med andre ord nei sp3d2 hybridisering i SF6.

Med tanke på dette, hva er sp3d2 hybridisering?

sp3d2 hybridisering har 1s, 3p og 2d orbitaler, som gjennomgår sammenblanding for å danne 6 identiske sp3d2 hybridorbitaler. Disse 6 orbitalene er rettet mot hjørnene av anoktaederet. De er skråstilt i en vinkel på 90 grader til hverandre.

Hva er forskjellen mellom dsp3 og sp3d?

I sp3d hybridisering av d-orbitalen av det n'te skallet deltar i formasjon av hybridorbitaler, mens i dsp3 hybridisering av d-orbital av (n-1)te skall deltar i hybridisering.

Anbefalt: