Hvordan løser du kvadratrøtter med potenser?
Hvordan løser du kvadratrøtter med potenser?

Video: Hvordan løser du kvadratrøtter med potenser?

Video: Hvordan løser du kvadratrøtter med potenser?
Video: Regning med potenser 2024, Kan
Anonim

VIDEO

På samme måte kansellerer eksponenter kvadratrøtter?

Det betyr at hvis du har en ligning med kvadratrøtter i den kan du bruke "squaring"-operasjonen, eller eksponenter , for å fjerne kvadratrøtter.

Vet også, hva er verdien av kvadratrot? EN kvadratrot av et tall er en verdi som, når multiplisert med seg selv, gir tallet. Eksempel: 4 × 4 = 16, så en kvadratrot av 16 er 4. Legg merke til at (−4) × (−4) = 16 også, så −4 er også en kvadratrot på 16. Symbolet er √ som alltid betyr det positive kvadratrot.

Videre, hva er kraften til en kvadratrot?

Kvadratroten skrives da som en potens av en halv: x½. Altså en brøkdel eksponent indikerer at noe rot skal tas. En 1/2-brøk indikerer at det er en kvadratrot, og en 1/3-brøk indikerer at det er en terningrot, og så videre.

Hvordan legger du til og trekker fra radikaler?

Til legge til eller trekke fra radikaler , indeksene og hva som er inne i radikal (kalt radicand) må være nøyaktig det samme. Hvis indeksene og radikandene er de samme, da legge til eller trekke fra vilkårene foran hver like radikal . Hvis indeksene eller radikalene ikke er de samme, kan du ikke legge til eller trekke fra de radikaler.

Anbefalt: