Hva er vertikal vinkel egenskap?
Hva er vertikal vinkel egenskap?

Video: Hva er vertikal vinkel egenskap?

Video: Hva er vertikal vinkel egenskap?
Video: What are Vertical Angles? | Math with Mr. J 2024, Kan
Anonim

Vertikale vinkler er vinkler overfor hverandre når to linjer krysser hverandre. " Vertikal " betyr i dette tilfellet at de deler samme toppunkt (hjørnepunkt), ikke den vanlige betydningen av opp-ned.

Her, hva er et eksempel på en vertikal vinkel?

De vinkler overfor hverandre når to linjer krysser hverandre. De er alltid like. I dette eksempel a° og b° er vertikale vinkler . " Vertikal " refererer til toppunktet (der de krysser), IKKE opp/ned. De kalles også vertikalt motsatte vinkler.

hvorfor har vertikale vinkler samme mål? Når to linjer skjærer til gjøre en X, vinkler på motsatte sider av X er kalt vertikale vinkler . Disse vinkler er lik, og her er den offisielle teoremet som forteller deg det. Vertikale vinkler er kongruent: Hvis to vinkler er vertikale vinkler , så er de kongruente (se figuren ovenfor).

Er også vertikale vinkler lik 180?

Vertikale vinkler er vinkler som står overfor hverandre når to linjer skjærer hverandre. De to parene motsatt vinkler er lik til hverandre. De to naboparene vinkler er supplerende, altså de legge opp til 180 grader.

Hvilken form er vertikal?

I geometri, a vertikal linje er en som går fra opp og ned på siden. Dens fetter er den horisontale linjen som går fra venstre til høyre over siden. EN vertikal linjen er vinkelrett på en horisontal linje.

Anbefalt: