Hva er et midtsegment?
Hva er et midtsegment?

Video: Hva er et midtsegment?

Video: Hva er et midtsegment?
Video: AUTODESK INVENTOR CENTRIFUGAL FAN 02 - 10 2024, April
Anonim

EN midtsegment er linjestykket som forbinder midtpunktene til to sider av en trekant. Siden en trekant har tre sider, har hver trekant tre midtsegmenter . En trekant midtsegment er parallell med den tredje siden av trekanten og er halvparten av lengden på den tredje siden.

Hva er mellomsegmentformelen her?

EN midtsegment forbinder midtpunktene til to sider av en trekant eller de ikke-parallelle sidene av en trapes. Kongruente figurer er identiske i størrelse, form og mål. Midtpunktet formel sier at for endepunkter (x_1, y_1) og (x_2, y_2), er midtpunktet venstre(frac{x_1+x_2}{2}, frac{y_1+y_2}{2} ight).

På samme måte, hva er et midtsegment av en trapes? EN trapesformet midtsegment forbinder midtpunktene til de to kongruente sidene av trapesformet , og er parallell med paret av parallelle sider. Lengden på midtsegment er summen av de to basene delt på 2. Husk at basene til a trapesformet er de to parallelle sidene.

Med tanke på dette, kan en median være et mellomsegment?

Dette er forskjellig fra a median , som forbinder et toppunkt til midtpunktet på motsatt side. Å konstruere en midtsegment , finn midtpunktet på to sider. Dette kan gjøres ved å tegne en vinkelrett halveringslinje på den ene siden av trekanten. EN median vilje inneholde toppunktet, den midtsegment vil ikke.

Hvordan beviser du midtsegmentet i en trekant?

De Trekant midtsegment Teorem sier at hvis vi forbinder midtpunktene til to sider av a triangel med et linjestykke, tilfredsstiller det linjestykket følgende to egenskaper: Linjestykket vil være parallelt med den tredje siden. Lengden på linjestykket vil være halvparten av lengden på den tredje siden.

Anbefalt: