Hvordan påvirker gammastråler menneskekroppen?
Hvordan påvirker gammastråler menneskekroppen?

Video: Hvordan påvirker gammastråler menneskekroppen?

Video: Hvordan påvirker gammastråler menneskekroppen?
Video: Stråling; Alfa, Beta og Gammastråling 2024, Kan
Anonim

Gammastråler er sterkt penetrerende ioniserende stråling . Hva det betyr er at de skaper ladede radikaler i ethvert materiale de reiser gjennom. I menneskekroppen det betyr at det forårsaker mutasjoner i DNA og skader cellulære mekanismer. I store doser er det nok til å drepe celler og forårsake stråling forgiftning.

Herav, hva ville skje hvis du ble utsatt for gammastråler?

Gammastråler er gjennomtrengende stråler og de penetrere cellene og bryte DNA så vel som strukturelle molekyler. Denne skaden sprer seg gjennom hele kroppen. Liten eller mild, men vanlig eksponering for gammastråling er kjent for å forårsake kvalme, svakhet og negativ effekt på de ovennevnte elementene.

hvordan skader gammastråler cellene? De har stor penetreringsrekkevidde og kan diffundere gjennom mange celler før de forsvinner, forårsaker utbredelse skader som for eksempel stråling sykdom. Fordi gammastråler har så høy penetreringskraft og kan skader lever celler i stor grad brukes de ofte i bestråling , en prosess som brukes til å drepe levende organismer.

Her, hva er den skadelige effekten av gammastråler?

Farer og bruk av Gammastråler De kan til og med passere gjennom bein og tenner. Dette gjør gammastråler veldig farlig. De kan ødelegge levende celler, produsere genmutasjoner og forårsake kreft. Ironisk nok, den dødelige effekter av gammastråler kan brukes til å behandle kreft.

Kan gammastråler gi deg superkrefter?

Å erverve superkrefter , du ville trenge et sted gjennomsyret av høyenergi stråling . En slik kilde lurer 600 til 12 000 miles utenfor jorden i Van Allen stråling belte, hvor planetens magnetfelt fanger radioaktive partikler, som gammastråler skapt av solvind eller kosmisk stråler fra andre galakser.

Anbefalt: