Er kokende vann en fysisk eller kjemisk reaksjon?
Er kokende vann en fysisk eller kjemisk reaksjon?

Video: Er kokende vann en fysisk eller kjemisk reaksjon?

Video: Er kokende vann en fysisk eller kjemisk reaksjon?
Video: Dette MÅ du vite om vann | Vannkjemi (del 1) 2024, April
Anonim

Kokende vann : Kokende vann er et eksempel på en fysisk forandring og ikke a kjemisk forandring fordi det vann damp har fortsatt samme molekylære struktur som væske vann (H2O). Hvis boblene ble forårsaket av nedbrytning av et molekyl til en gass (som H2O →H2 og O2), deretter kokende ville være en kjemisk forandring.

Folk spør også, er kokende vann en fysisk eller kjemisk endring?

EN kjemisk forandring er når sammensetningen av et stoff Endringer eller 1 eller flere stoffer kombineres eller brytes opp for å danne NYE stoffer (væske vann og gassformig vann er begge deler VANN ). Og dermed, kokende vann er en Fysisk forandring enkelt og greit.

Spørsmålet er deretter, er bobler i kokende vann en kjemisk reaksjon? Disse bobler er det ikke bobler assosiert med kokende vann , selv om. Når vann er kokt , den gjennomgår en fysisk endring, ikke en kjemisk endring. Molekylene til vann ikke brytes fra hverandre til hydrogen og oksygen. Gassformen er vann damp.

Man kan også spørre, hva slags kjemisk reaksjon er kokende vann?

Fordi vi må legge til varme, kokende vann er en prosess som kjemikere kaller endotermisk. Det er klart at hvis noen prosesser krever varme, må andre avgi varme når de finner sted. Disse er kjent som eksoterme.

Er brenning en fysisk eller kjemisk forandring?

Brenning av tre er en kjemisk forandring som nye stoffer som ikke kan endres tilbake (f.eks. karbondioksid) dannes. For eksempel hvis tre er brent i en peis er det ikke ved lenger, men ask. Sammenligne: Fysisk forandring - Det motsatte av en kjemisk forandring er en fysisk forandring.

Anbefalt: