Stemmer menneskelig DNA med en banan?
Stemmer menneskelig DNA med en banan?
Anonim

Og mens den eggleggende og fjærkledde kroppen er ganske annerledes enn en mennesker , omtrent 60 prosent av kyllinggenene har en menneskelig gen-motpart. Til og med bananer deler overraskende fortsatt rundt 60 prosent av det samme DNA som mennesker.

Så, hvordan deler vi DNA med en banan?

Vi dele de fleste av genene våre, som utgjør DNA , med andre primater som sjimpanser og med andre pattedyr som mus. Vi har til og med gener til felles med banan anlegg! I denne aktiviteten spiller hvert materiale en spesifikk rolle i å hjelpe til med å trekke ut DNA fra cellene.

Man kan også spørre, hvor mye DNA deler vi med kyllinger? Omtrent 60 prosent av kylling gener tilsvarer et lignende menneskelig gen. Imidlertid avdekket forskere flere små sekvensforskjeller mellom tilsvarende par av kylling og menneskelige gener, som er 75 prosent identiske i gjennomsnitt, enn mellom gnager og menneskelige genpar, som er 88 prosent identiske i gjennomsnitt.

Ganske enkelt, deler bananer 50 av vårt DNA?

De 50 prosent tall for personer og bananer betyr omtrent at halvparten av våre gener har motstykker i bananer . For eksempel har vi begge en slags gen som koder for cellevekst, selv om disse ikke nødvendigvis består av det samme DNA sekvenser.

Deler mennesker DNA med planter?

Forskere aksepterer nå at rundt én prosent av menneskelig genom kunne vært overført fra planter og andre kilder etter den betydelig større studien. Mekanismen som generer sprer seg er en prosess kjent som horisontal genoverføring (HGT), hvor bakterier dele genetisk informasjon.

Anbefalt: