Hvordan fungerer en kapasitanssonde?
Hvordan fungerer en kapasitanssonde?

Video: Hvordan fungerer en kapasitanssonde?

Video: Hvordan fungerer en kapasitanssonde?
Video: Sådan plejes en PEG sonde 2024, Kan
Anonim

Kapasitanssonde . Kapasitans sensorer (eller dielektriske sensorer). kapasitans å måle den dielektriske permittiviteten til et omgivende medium. De kondensator og oscillatoren danner en krets, og endringer i dielektrisitetskonstanten til omgivende medier detekteres av endringer i driftsfrekvensen.

På samme måte spørs det hvordan kapasitans brukes til å måle nivå?

Prinsippet om kapasitiv nivåmåling er basert på kapasitans endring av en kondensator . Sonden og tankveggen danner en kondensator hvem sin kapasitans er avhengig av mengden produkt i tanken: En tom tank har en lavere, en fylt tank en høyere kapasitans.

Deretter er spørsmålet, hvordan fungerer kapasitive trykksensorer? Kapasitive trykksensorer bruker vanligvis en tynn membran som én plate av en kondensator. Anvendt press får diafragma til å bøye seg og kapasitans å endre. Endringen i kapasitans kan brukes til å kontrollere frekvensen til en oscillator eller for å variere koblingen av et AC-signal gjennom et nettverk.

Bare så, hvordan fungerer konduktivitetsnivåprober?

Sensor bruker ledningsevne mellom elektroden og bakken til oppdage en nivå . De sensor har et par elektroder, og bruker vekselstrøm til dem. Når væsken dekker elektrodene, utgjør den en del av en elektrisk krets, og forårsaker strøm til strømme.

Hva er kapasitanssensor?

Kapasitive nivåsensorer drives av to elektroder som danner en kondensator , ofte i form av to parallelle metallplater med isolerende (ikke-ledende eller "dielektrisk") materiale som skiller dem. I den mest grunnleggende forstand, kondensatorer lagre elektrostatisk energi i et elektrisk felt.

Anbefalt: