Hva er formelen for spredningskraft?
Hva er formelen for spredningskraft?

Video: Hva er formelen for spredningskraft?

Video: Hva er formelen for spredningskraft?
Video: London Dispersion Forces & Temporary Dipole - Induced Dipole Interactions - Intermolecular Forces 2024, Kan
Anonim

Spredningskraft av prisme

Brytningsindeksen til materialet i prismet kan beregnes ved hjelp av ligning . Der, D er vinkelen på minimum avvik, her er D forskjellig for forskjellig farge.

På samme måte, hva er spredningskraften?

Definisjon av spredningskraft .: den makt av et gjennomsiktig medium for å separere forskjellige lysfarger ved brytning målt ved forskjellen inrefraktivitet for to spesifiserte vidt forskjellige bølgelengder delt på brytningsevnen ved en spesifisert mellombølgelengde.

På samme måte, hva er vinkelspredning og spredningskraft? Vinkelspredning : D & Dispersive Power : w Kapasiteten til materialet i et prisme, til å spre en gitt lysstråle inn i dens konstituerende farger, måles ved de to størrelsene D & w; som er definert som. D = Det er forskjellen mellom vinklene for minimumsavvik for apar.

På denne måten, hva er spredningskraften til materialet til Prism?

De spredningskraft av materiale av en prisme er definert som forholdet mellom vinkelspredning mellom to ekstreme farger og avviket produsert av middelfargen.

Hva er spredningsvinkel?

substantiv Optikk. et mål på vinkelseparasjonen av lysstråler med forskjellig bølgelengde eller farge som krysser et prisme eller diffraksjonsgitter, lik endringshastigheten til vinkel avvik med hensyn til endringen i bølgelengde.

Anbefalt: