Er silisiumkarbid et kovalent nettverk?
Er silisiumkarbid et kovalent nettverk?

Video: Er silisiumkarbid et kovalent nettverk?

Video: Er silisiumkarbid et kovalent nettverk?
Video: Счастливая история слепой кошечки по имени Нюша 2024, Kan
Anonim

Eksempler av nettverk kovalent faste stoffer inkluderer diamant og grafitt (begge allotroper av karbon), og de kjemiske forbindelsene silisiumkarbid og bor- karbid . Hardheten og høye smelte- og kokepunkter nettverk kovalent faste stoffer stammer fra det faktum at kovalent bånd som holder dem sammen brytes ikke lett.

Angående dette, er silisium et kovalent nettverk?

EN kovalent nettverk strukturen består av et gigantisk 3-dimensjonalt gitter av kovalent bundne atomer. Bor, karbon og silisium er alle eksempler på kovalent nettverk elementer. Diamant og grafitt, to former for karbon og forbindelser som silisium dioksid og silisium karbid er alle kovalente nettverk.

Videre, hva slags fast stoff er silisium? Silisium er et kjemisk grunnstoff med symbolet Si og atomnummer 14. Det er en hard og sprø krystallinsk fast med en blågrå metallisk glans; og det er en fireverdig metalloid og halvleder.

Ved siden av dette, er jod et kovalent nettverk?

Hvert molekyl består av to jod atomer forbundet med en kovalent knytte bånd. Molekylene i fast stoff jod danner en regulær matrise med svake van der Waals krefter mellom molekyler. Hvert karbonatom er kovalent bundet til tre andre karbonatomer for å danne lag med atomer i et sekskantet arrangement.

Er Diamond et solid nettverk?

I en nettverk solid det er ingen individuelle molekyler, og hele krystallen eller amorf fast kan betraktes som et makromolekyl. Eksempler av nettverksfaste stoffer inkludere diamant med en kontinuerlig Nettverk av karbonatomer og silisiumdioksid eller kvarts med en kontinuerlig tredimensjonal Nettverk av SiO2 enheter.

Anbefalt: