Hvordan fungerer det ytre rom?
Hvordan fungerer det ytre rom?

Video: Hvordan fungerer det ytre rom?

Video: Hvordan fungerer det ytre rom?
Video: Суп на Всю Семью! РАССОЛЬНИК в КАЗАНЕ! КАК ПРИГОТОВИТЬ 2024, Kan
Anonim

Verdensrommet , eller rett og slett rom , er vidden som eksisterer utenfor jorden og mellom himmellegemer. Intergalaktisk rom tar opp det meste av universets volum, men selv galakser og stjernesystemer består nesten utelukkende av tomme rom . Det ytre rom gjør det ikke begynne i en bestemt høyde over jordens overflate.

Angående dette, hvordan er det i verdensrommet?

Rom , også kjent som verdensrommet , er de nesten vakuum mellom himmellegemer. Det er der alt (alle av planeter, stjerner, galakser og andre objekter) er funnet. På jorden, rom begynner kl de Kármán-linjen (100 km over havet). Det er her jordens atmosfære sies å stoppe og verdensrommet begynner.

Man kan også spørre, hva er rommet fylt med? Rom anses vanligvis for å være helt tom. Men dette er ikke sant. De enorme gapene mellom stjernene og planetene er fylt med enorme mengder tynt spredt gass og støv. Selv de tommeste delene av rom inneholder minst noen hundre atomer eller molekyler per kubikkmeter.

Herav, hvordan fungerer rommet?

Hver gjenstand i rom utøver en tyngdekraft på hverandre, og så påvirker tyngdekraften banene som tas av alt som reiser gjennom rom . Det er limet som holder sammen hele galakser. Det holder planeter i bane. Det gjør det mulig å bruke menneskeskapte satellitter og reise til og tilbake fra månen.

Hvor langt er plassen fra bakken?

62 mil

Anbefalt: