Hvorfor forventer vi at gramnegative bakterier farges rosa rødt under Gram-fargingsprosedyren?
Hvorfor forventer vi at gramnegative bakterier farges rosa rødt under Gram-fargingsprosedyren?

Video: Hvorfor forventer vi at gramnegative bakterier farges rosa rødt under Gram-fargingsprosedyren?

Video: Hvorfor forventer vi at gramnegative bakterier farges rosa rødt under Gram-fargingsprosedyren?
Video: Why Gram Positive bacteria appear Purple & Gram negative bacteria appears red in color 2024, Kan
Anonim

Mens grampositiv bakterieflekk fiolett som et resultat av tilstedeværelsen av et tykt peptidoglykanlag i veggene i cellen deres, den gram negative bakterier farges rødt , på grunn av det tynnere peptidoglykanlaget i celleveggen deres (et tykkere peptidoglykanlag muliggjør retensjon av flekk , men et tynnere lag

Bare så, hvorfor kan en gram-positiv celle farge rødt?

Gram - positive celler har et tykt lag med peptidoglykan i celle vegg som beholder det primære flekk , krystallfiolett. Gram -negativ celler har et tynnere peptidoglykanlag som gjør at krystallfioletten kan vaskes ut. De er farget rosa eller rød ved motflekken, vanligvis safranin eller fuksin.

Videre, hvilken farge har gramnegative bakterier etter jod? I kontrakt har gramnegative bakterier to tynne cellemembraner med et tynt peptidoglykanlag mellom seg. For å utføre en Gram-farging, blir bakteriene først vasket i en lilla flekk kalt krystall fiolett etterfulgt av jod. Jod og krystall fiolett danner store komplekser som binder seg til cellen og gjør den lilla.

Ved siden av dette, hvorfor virker gramnegative bakterier rosa?

EN Gram positivt bakterie skal gi en lilla flekk. Dette er fordi det tykke laget av Peptidoglycan beholder den lilla krystallfiolette flekken. EN Gram negative bakterier skal gi en rosa flekk. Dette er fordi det ikke beholder den krystallfiolette fordi peptidoglykanlaget er i periplasmaet.

Hvilket trinn er mest avgjørende i Gram-farging?

Tykkelsen på smøret som brukes i Gram flekk vil påvirke resultatet av flekk . De steg det er mest avgjørende for å påvirke resultatet av flekk er avfargingen steg.

Anbefalt: