Innholdsfortegnelse:

Hva er en tabell over ekvivalentforhold?
Hva er en tabell over ekvivalentforhold?

Video: Hva er en tabell over ekvivalentforhold?

Video: Hva er en tabell over ekvivalentforhold?
Video: Почему тесто на закваске липкое? Разбираем причины и делаем тесто на закваске упругим и эластичным! 2024, Kan
Anonim

Elevene forstår at a forhold brukes ofte for å beskrive forholdet mellom mengden av en. mengde og mengden av en annen mengde som i tilfellene av blandinger eller konstante hastigheter. ? Elevene forstår at a forholdstabell er en tabell over ekvivalentforhold . Studentene bruker forholdstabeller å løse.

Med tanke på dette, hva er en forholdstabell?

EN forholdstabell er en strukturert liste med tilsvarende (lik verdi) forholdstall som hjelper oss å forstå forholdet mellom forholdstall og tallene. Priser, som hjerteslag, er en spesiell type forhold , hvor de to sammenlignede tallene har forskjellige enheter.

Deretter er spørsmålet, hvordan forenkler du et forhold? Til forenkle en forhold , start med å faktorisere begge tallene i forhold . Finn deretter den største felles faktoren, som er den høyeste faktoren som begge tallene er i forhold dele. Til slutt deler du begge tallene med den største felles faktoren for å få forenklet forhold.

Foruten ovenfor, hvordan løser du et forhold?

For å bruke proporsjoner for å løse forholdsordproblemer, må vi følge disse trinnene:

  1. Identifiser det kjente forholdet og det ukjente forholdet.
  2. Sett opp proporsjonen.
  3. Kryss-multipliser og løs.
  4. Sjekk svaret ved å koble resultatet til det ukjente forholdet.

Hva er noen eksempler på forholdstall?

I matematikk, a forhold angir hvor mange ganger ett tall inneholder et annet. Til eksempel , hvis det er åtte appelsiner og seks sitroner i en bolle med frukt, så forhold av appelsiner til sitroner er åtte til seks (det vil si 8∶6, som tilsvarer forhold 4∶3).

Anbefalt: