Hvilke vinkler dannes av kryssende linjer?
Hvilke vinkler dannes av kryssende linjer?

Video: Hvilke vinkler dannes av kryssende linjer?

Video: Hvilke vinkler dannes av kryssende linjer?
Video: Angles (part 2) | Angles and intersecting lines | Geometry | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Vertikal vinkler er par av dannet vinkler av to kryssende linjer . Vertikal vinkler er ikke tilstøtende vinkler -de står overfor hverandre. I dette diagrammet, vinkler a og c er vertikale vinkler , og vinkler b og d er vertikale vinkler . Vertikal vinkler er kongruente.

På denne måten, hva er to typer vinkler som dannes av kryssende linjer?

Når to linjer krysser hverandre de form to par av motsatte vinkler , A + C og B + D. Et annet ord for motsatt vinkler er vertikale vinkler . Vertikal vinkler er alltid kongruente, noe som betyr at de er like. Ved siden av vinkler er vinkler som kommer ut av samme toppunkt.

Dessuten, hva er graden av kryssende linjer? Kryssende linjer og vinkler. To kryssende linjer danner 4 vinkler. Vi kaller de 2 vinklene som ligger ved siden av hverandre og som danner en rett linje et "lineært par", eller "supplerende vinkler", og summen deres er 180°.

På samme måte, hvordan er vinkler dannet av kryssende linjer relatert?

De to linjer i diagram én ikke krysse hverandre ved 90°, og det gjør dem ikke-vinkelrette kryssende linjer . De linjer vise at begge vinkler er de samme, også kalt kongruente. Når to linjer krysser hverandre , lager de vertikale vinkler , noen ganger kalt motsatt vinkler , som er kongruente.

Er parallelle linjer kongruente?

Hvis to parallelle linjer er kuttet av en tverrgående, er de tilsvarende vinklene kongruent . Hvis to linjer er kuttet av en tverrgående og de tilsvarende vinklene er kongruent , den linjene er parallelle . Innvendige vinkler på samme side av transversalen: Navnet er en beskrivelse av "plasseringen" til disse vinklene.

Anbefalt: