Hva er forskjellen mellom ordinære nominelle og skaladata?
Hva er forskjellen mellom ordinære nominelle og skaladata?

Video: Hva er forskjellen mellom ordinære nominelle og skaladata?

Video: Hva er forskjellen mellom ordinære nominelle og skaladata?
Video: Video 559 Forskjellen mellom / forskjell på 2024, April
Anonim

I oppsummering, nominelle variabler brukes til å "navngi" eller merke en serie verdier. Ordinal vekter gir god informasjon Om rekkefølgen av valg, for eksempel hos en kunde tilfredshet undersøkelse. Intervall vekter gi oss rekkefølgen av verdier + evnen til å kvantifisere forskjellen mellom Hver en.

Når du tar dette i betraktning, hva er forskjellen mellom nominelle og ordinære data?

Nominelle data er en gruppe ikke-parametriske variabler, mens Ordinaldata er en gruppe ikke-parametrisk ordnede variabler. Selv om de begge er ikke-parametriske variabler, er det som skiller dem det faktum at ordinære data er plassert i en slags rekkefølge etter deres posisjon.

For det andre, hvilken type data er en skala? Data kan klassifiseres som å være på en av fire skalaer: nominell , ordinær , intervall eller forhold . Hvert målenivå har noen viktige egenskaper som det er nyttig å vite. For eksempel, bare forhold skalaen har meningsfulle nuller. Et sektordiagram viser grupper av nominell variabler (dvs. kategorier).

Følgelig, hva er et eksempel på ordinære data?

Ordinære data er data som er plassert i en slags rekkefølge eller skala. (Igjen, dette er lett å huske fordi ordinær høres ut som orden). An eksempel på ordinære data vurderer lykke på en skala fra 1-10. I skala data det er ingen standardisert verdi for forskjellen fra en poengsum til den neste.

Hva er forskjellen mellom ordinaldata og intervalldata?

1. Ordinaldata er mest opptatt av rekkefølgen og rangeringen mens intervalldata er bekymret for forskjeller av verdi innenfor to påfølgende verdier. 2. Ordinaldata legg vekt på posisjonen på en skala mens intervalldata er på verdien forskjeller av to verdier i en skala.

Anbefalt: