Hvorfor brenner alkaner med blå flamme?
Hvorfor brenner alkaner med blå flamme?

Video: Hvorfor brenner alkaner med blå flamme?

Video: Hvorfor brenner alkaner med blå flamme?
Video: 3. desember - Stearinlysets kjemi (forsøket må gjøres etter HMS-regler for laboratorieforsøk) 2024, Kan
Anonim

Alkan brenner med blått eller ren flamme på grunn av ufullstendig forbrenning av mettet hydrokarbon i luft..

Angående dette, hvorfor brenner alkaner med blå eller ren flamme?

Alkaner som regel brannskader med en klar flamme . De brenne i luften med en blå og ikke-sotet flamme som karbonprosenten i alkan er lavt og det blir oksidert fullstendig i luften og det er derfor det brannskader med en klar flamme.

hvorfor brenner alkener med en sotete flamme? Umettede hydrokarboner som etyn, også kjent som acetylen, brenne å produsere en gul, sotete flamme på grunn av ufullstendig forbrenning i luft. De flammen er sotet fordi prosentandelen karbon er relativt høyere enn for alkaner og så gjør ikke bli fullstendig oksidert i luften.

På samme måte spør folk, hvorfor brenner mettede forbindelser med blå flamme?

Ans. Mettet hydrokarboner inneholder mindre karboninnhold, så det er en fullstendig forbrenning av disse forbindelser og dermed disse forbindelser brenner med en blå flamme . I tilfelle umettet hydrokarboner, på grunn av deres høye karboninnhold og lave hydrogeninnhold, er det ufullstendig forbrenning.

Hvorfor brenner vi alkaner?

Enkle organiske hydrokarbonmolekyler, alkaner , er kjeder og ringer av karbonatomer mettet med hydrogener. Hydrokarboner kan brenne helt for å gi karbondioksid og vann. Denne reaksjonen er veldig eksotermisk.

Anbefalt: