Hvordan er choanoflagellater og svamper like?
Hvordan er choanoflagellater og svamper like?

Video: Hvordan er choanoflagellater og svamper like?

Video: Hvordan er choanoflagellater og svamper like?
Video: Harry Styles - Sign of the Times (Official Video) 2024, Kan
Anonim

Choanoflagellater er nesten identiske i form og funksjon med choanocyttene, eller kragecellene, av svamper ; disse cellene genererer en strøm som trekker vann og matpartikler gjennom kroppen til en svamp , og de filtrerer ut matpartikler med mikrovilli.

Spørsmålet er også, hva er nøkkelforskjellen mellom choanoflagellater og svamper?

EN) Choanoflagellater Er strengt akvatiske. B) Svamper Er flercellet C) Svamper Er asymmetriske og har ikke vev D) Choanoflagellater Har karakteristiske flagellerte celler som fungerer i suspensjonsfôring.

I tillegg, hva er den nærmeste slektningen til Choanoflagellates? Choanoflagellater er blant nærmest lever encellet slektninger av metazoer. Dette forholdet betyr det choanoflagellater er for metazoer - alle dyr, fra svamper til flatormer til chordater - hva sjimpanser er for mennesker.

På samme måte, hva har choanoflagellater og dyr til felles?

Det er slående fysiske likheter mellom choanoflagellater og sikkert dyr celler, spesielt matcellene til svamper, kalt choanocytes. Disse likhetene indikerer at den encellede stamfaren til dyr sannsynligvis hadde en flagell og en krage, og kan ha vært mye som en choanoflagellat.

Er choanoflagellater og svamper søstergrupper?

Choanoflagellater er søstergruppe til Metazoa (Dyr) Den morfologiske likheten mellom choanoflagellater og svamp choanocytes førte til det tidlige forslaget om at choanoflagellater var de encellede forløperne til dyreriket.

Anbefalt: