Hva skjer inne i cellene?
Hva skjer inne i cellene?

Video: Hva skjer inne i cellene?

Video: Hva skjer inne i cellene?
Video: The Inner Life of the Cell Animation 2024, Kan
Anonim

Hver av dine celler er som en liten fabrikk. I sentrum av celle er kjernen, 'lederens kontor'. Kjernen inneholder en kopi av genene dine, instruksjonene for å lage proteiner. Innsiden andre rom, den celle genererer kraft, kvitter seg med avfall og lager molekyler det trenger for å overleve, arbeide og vokse.

Vet også hva som er inne i cellene?

Noen eukaryote celler (anlegg celler og sopp celler ) også har en celle vegg. Inne i cellen er den cytoplasmatiske regionen som inneholder genomet (DNA), ribosomer og ulike typer inneslutninger. Det genetiske materialet finnes fritt i cytoplasmaet.

hvordan fungerer cellene i menneskekroppen? Hver celle i din kropp trenger oksygen for å hjelpe den med å metabolisere (brenne) næringsstoffene som frigjøres fra maten for energi. Celler at gjøre den samme jobben kombineres for å danne kropp vev, som muskel-, hud- eller beinvev. Grupper av forskjellige typer celler utgjør organene i din kropp , slik som hjertet, leveren eller lungene.

På denne måten, er det celler inne i cellene?

De er små, og deres DNA er sirkulært og flyter fritt innsiden de celler . Alle bakterier er prokaryote celler . De er større, og deres DNA er ordnet i lineære kromosomer og oppbevart innsiden en kjerne. Eukaryot celler har noen organeller som er prokaryote celler har ikke lignende mitokondrier.

Hva er den minste livsenheten?

celle

Anbefalt: