Hva er ikke-gjentakende desimaler?
Hva er ikke-gjentakende desimaler?

Video: Hva er ikke-gjentakende desimaler?

Video: Hva er ikke-gjentakende desimaler?
Video: Repeating and Terminating Decimals | Math with Mr. J 2024, September
Anonim

Ikke -Avslutte, Ikke - Gjentatt desimal . EN ikke -avslutte, ikke - gjentatt desimal er en desimal tall som fortsetter i det uendelige, uten noen gruppe med sifre gjenta uendelig. Desimaler av denne typen kan ikke representeres som brøker, og som et resultat er irrasjonelle tall.

Vet også, hva er et tilbakevendende desimaltall?

EN gjenta eller tilbakevendende desimal er desimal representasjon av en Nummer hvis sifre er periodiske ( gjenta verdiene med jevne mellomrom) og den uendelig gjentatte delen er ikke null. Den uendelig gjentatte siffersekvensen kalles repetend eller repetend.

Deretter er spørsmålet, er ikke-repeterende desimaler rasjonelle tall? Den sier at mellom to virkelige tall , det er alltid en annen ekte Nummer . Rasjonelle tall : Hvilken som helst Nummer som kan skrives i brøkform er en rasjonalt tall . Dette inkluderer heltall, avsluttende desimaler , og gjentatte desimaler samt brøker. Så enhver avsluttende desimal er a rasjonalt tall.

På samme måte kan man spørre, hvilke tall har desimalutvidelsene ikke-avsluttende og ikke-repeterende?

1) Tallene som ikke kan skrives i p/Q-form og kjent som irrasjonell tall . 2) desimalene som er ikke-avsluttende og ikke-gjentakende er kjent som irrasjonelle tall . 3) er de naturlig Nummer "n" er ikke et kvadrat Nummer , deretter de kvadratroten av de "n" er en irrasjonell Nummer.

Er det en uendelig ikke-gjentakende desimal?

EN ikke - tilbakevendende desimal er en stenografi av en uendelig summen av rasjonelle tall. Verdien av denne summen er et arkimedesk tall som kan representeres på mange måter - noen endelige og noen uendelig . Et hvilket som helst tall er ikke det samme som dets representasjon.

Anbefalt: