Hvordan forbedret Bohr Rutherfords atommodell?
Hvordan forbedret Bohr Rutherfords atommodell?

Video: Hvordan forbedret Bohr Rutherfords atommodell?

Video: Hvordan forbedret Bohr Rutherfords atommodell?
Video: How to Draw the Bohr-Rutherford Diagram of Sodium 2024, April
Anonim

Bohr forbedret Rutherfords atommodell ved å foreslå at elektroner reiste i sirkulære baner med spesifikke energinivåer. Forklaring: Rutherford foreslått at elektroner sirklet rundt kjernen som planeter rundt solen. Når et metall atom varmes opp, absorberer energi og elektronene hopper til høyere energinivåer.

Med tanke på dette, hvordan forbedret Bohr Rutherfords atommodell?

Bohr forbedret Rutherfords modell ved å foreslå at elektroner reiste rundt kjernen i baner som hadde bestemte energinivåer. De kunne hoppe fra et nivå til et annet, men kunne ikke være på noe sted i mellom, og de ville absorbere eller avgi spesifikke mengder energi (kvanter) når de hoppet mellom nivåene.

Spørsmålet er deretter, hva hadde Bohrs modell som Rutherfords ikke hadde? Det gjorde ikke Rutherfords modell gjøre rede for stabiliteten til atomer, så Bohr vendte seg til kvantefysikkens spirende felt, som omhandler den mikroskopiske skalaen, for å få svar. Bohr antydet at i stedet for å surre tilfeldig rundt kjernen, bor elektroner i baner som ligger i en fast avstand fra kjernen.

Vet også, hva la Bohr til atomteorien?

Atomisk modell The Bohr modellen viser atom som en liten, positivt ladet kjerne omgitt av kretsende elektroner. Bohr var den første som oppdaget at elektroner beveger seg i separate baner rundt kjernen og at antallet elektroner i den ytre banen bestemmer egenskapene til et grunnstoff.

Hvordan endret Rutherford Thomsons modell av atomet?

Rutherford veltet Thomsons modell i 1911 med sitt velkjente gullfolieeksperiment, der han demonstrerte at atom har en liten kjerne med høy masse. I sitt eksperiment, Rutherford observerte at mange alfapartikler ble avbøyd i små vinkler mens andre ble reflektert tilbake til alfakilden.

Anbefalt: