Hva er mellom smelting og koking?
Hva er mellom smelting og koking?

Video: Hva er mellom smelting og koking?

Video: Hva er mellom smelting og koking?
Video: Dette Pepsi-problemet får kommentarfeltene til å koke 2024, September
Anonim

De kokende punkt er temperaturen der et materiale endres fra en væske til en gass (koker) mens smelting punkt er temperaturen der et materiale endres fra et fast stoff til en væske ( smelter ). Husk at et materiale er smelting punktet er det samme som frysepunktet.

Dessuten, hva er forskjellen mellom kokepunkt og smeltepunkt?

Hoved forskjellen mellom kokepunktet og smeltepunkt er det smeltepunkt er definert som temperaturen ved hvilken faste og flytende faser er i likevekt, mens kokepunkt er temperaturen der damptrykket til en væske er lik det ytre trykket.

Vet også, hva er kokepunktet og smeltepunktet til vann? 100 °C

Også for å vite, hvordan er trykk relatert til smeltepunkt?

Smelting det ville øke volumet av det stoffet fordi væsker tar mer plass enn faste stoffer. Hvis du øker press , blir det vanskeligere for den transformasjonen å skje. Det er vanskeligere å endre til en tilstand som trenger mer volum hvis du er under press ! Så du trenger mer energi, derav temperatur, for å smelte.

Hva er kokepunktet i fysikk?

De kokepunkt av et stoff er temperatur hvor damptrykket til en væske er lik trykket rundt væsken og væsken endres til en damp. En væske ved høyt trykk har en høyere kokepunkt enn når væsken har atmosfæretrykk.

Anbefalt: