Hva er hybridiseringen av O i ch3oh?
Hva er hybridiseringen av O i ch3oh?

Video: Hva er hybridiseringen av O i ch3oh?

Video: Hva er hybridiseringen av O i ch3oh?
Video: Hybridization of Atomic Orbitals - Sigma & Pi Bonds - Sp Sp2 Sp3 2024, April
Anonim

Metanol. De oksygen er sp3 hybridisert som betyr at den har fire sp3 hybrid orbitaler. En av sp3 hybridisert orbitaler overlapper med s orbitaler fra et hydrogen for å danne OH-signmabindingene.

Angående dette, er oksygen en sp2 eller sp3?

Svar: Den oksygen atom må ha enten sp2 eller sp-hybridisering, fordi den trenger en p-orbital for å delta i C–O π-bindingen. Dette oksygen atomet har tre vedlegg (karbon- og to ensomme par), så vi bruker sp2 hybridisering.

hva er hybridiseringen av O-atomet i formaldehyd? Forklaring av løsning Både molekyl- og elektronpargeometrier av formaldehyd er trigonale plane. Karbonet atom av formaldehyd har sp2 hybridisering hvor en s og to p orbitaler blandes for å danne tre sp2 hybridisert orbital med lik energi. De oksygen atom av formaldehyd har sp2 hybridisering.

På denne måten, hva er hybridiseringen av HCN?

Karbonatomet i HCN er derfor sp hydridisert. Lewis-strukturen for CH2O viser TRE elektrongrupper som omgir det sentrale karbonatomet (to enkelt-CH-bindinger og en dobbelt-C-O-binding). Dette karbonatomet er sp2 hybridisert . Så for å svare på spørsmålet ditt er karbonatomet sp hybridisert i HCN og i CO2.

Hva er hybridiseringen av karbonatomene i c2h2?

Svar: Siden C2H2 er et lineært molekyl må C være sp. Også bare sp karbon kan danne en trippelbinding. sp2 karbon ville gi et trigonalt planarrangement. O i HOCl har to ensomme par og to bindingspar i et tetraedrisk arrangement som er sp3.

Anbefalt: