Hvilket lag på jorden er det kaldeste?
Hvilket lag på jorden er det kaldeste?

Video: Hvilket lag på jorden er det kaldeste?

Video: Hvilket lag på jorden er det kaldeste?
Video: ОЧЕНЬ НЕПРИХОТЛИВЫЙ КРАСИВЫЙ ЦВЕТОК. ЦВЕТЕТ ВСЕ ЛЕТО до Морозов 2024, Kan
Anonim

Svar og forklaring: Det kaldeste laget av atmosfæren er kjent som mesosfæren . De mesosfæren er det tredje laget opp fra jordoverflaten rett over

På samme måte kan du spørre, hvilket lag av jorden er det kuleste?

Mantelen er den største laget av jorden (ca. 1 802 miles tykk) og sitter like under skorpen. Dette lag er den kuleste av det indre lag , selv om det ikke betyr å si at det er kaldt. I tilfelle du lurte hvilket lag er den hotteste, så ville det være den indre kjernen.

hvilket lag er det kaldeste av jordens atmosfære? Når mesosfæren strekker seg oppover over stratosfæren, synker temperaturen. De kaldeste deler av vår stemning befinner seg i denne lag og kan nå –90°C. I den fjerde lag fra Jordens overflaten, termosfæren, luften er tynn, noe som betyr at det er langt færre luftmolekyler.

Deretter er spørsmålet, hvilket jordlag har den laveste temperaturen?

Litosfærene temperaturen er ca 400 grader. Litosfæren (nedre mantel) er stiv del av mantelen. Litosfæren er ikke bare en del av mantleitet er skorpen og den øvre delen av mantelen sammen. Dybden av litosfæren er 50-100 km tykk.

Hvorfor er mesosfæren det kaldeste laget?

Toppen av mesosfæren er den kaldeste en del av atmosfæren. I mesosfæren Den tynne luften og små mengder ozon hindrer luften i å varmes opp. Karbondioksid i mesosfæren er også med på å lage dette lag kald. CO2 molekyler absorberer varmeenergi når de spretter av andre molekyler.

Anbefalt: