Hva er atompakkingsfaktoren til en krystallstruktur?
Hva er atompakkingsfaktoren til en krystallstruktur?

Video: Hva er atompakkingsfaktoren til en krystallstruktur?

Video: Hva er atompakkingsfaktoren til en krystallstruktur?
Video: Atomic packing Factor of FCC and BCC Unit cell with animation 2024, Kan
Anonim

Atomisk pakkefaktor er også kjent som pakking effektiviteten til en krystall . Det er definert som volumet okkupert ved å kombinere total atomer av en enhetscelle sammenlignet med det totale volumet av en enhetscelle, dvs. den er en brøkdel av volumet okkupert av alle atomer i en enhetscelle til det totale volumet av en enhetscelle.

Vet også, hva menes med atomær pakkefaktor?

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. I krystallografi, atomær pakkefaktor (APF), pakking effektivitet eller pakkefraksjon er den brøkdel volum i en krystallstruktur som er okkupert av konstituerende partikler. Det er en dimensjonsløs mengde og alltid mindre enn enhet.

Man kan også spørre, hva er forskjellen mellom fcc og bcc? FCC står for det ansiktssentrerte kubiske arrangementet. Disse arrangementene brukes til å beskrive plasseringen av atomer, molekyler eller ioner og de tomme rommene som er tilstede i en gitterstruktur. De forskjellen mellom BCC og FCC er at koordinasjonsnummeret til BCC er 8 mens koordinasjonsnummeret til FCC er 12.

På samme måte, hva brukes atompakkefaktor til?

Atomisk pakkefaktor (APF) er definert som volumet av atomer innenfor enhetscellen delt på volumet til enhetscellen. Vi erstatter gitterpunktene i enhetscellen med kuler og beregner brøkvolumet som er okkupert av disse kulene i cellen.

Er hcp og bcc det samme?

Den sekskantede nærmest pakket ( hcp ) har et koordinasjonsnummer på 12 og inneholder 6 atomer per enhetscelle. Den ansiktssentrerte kubikk (fcc) har et koordinasjonsnummer på 12 og inneholder 4 atomer per enhetscelle. Den kroppssentrerte kubikk ( bcc ) har et koordinasjonsnummer på 8 og inneholder 2 atomer per enhetscelle.

Anbefalt: