Hvorfor danner karbon det største antallet forbindelser gir to grunner?
Hvorfor danner karbon det største antallet forbindelser gir to grunner?

Video: Hvorfor danner karbon det største antallet forbindelser gir to grunner?

Video: Hvorfor danner karbon det største antallet forbindelser gir to grunner?
Video: The Indo-European Ritual of Human Sacrifice 2024, Kan
Anonim

Det er på grunn av katenering som karbon dannes en stor antall forbindelser . Karbon har fire elektroner i valensskallet. Karbon , ved hjelp av de fire valenselektronene, har evnen til form flere bindinger dvs dobbelt og trippel. Dette er også Årsaken for eksistensen av store Nummer av karbonforbindelser.

Utover dette, hva er hovedårsakene til det store antallet organiske forbindelser?

Eksistensen av en slik stort antall organiske forbindelser skyldes følgende grunner : (i) Den hovedårsaken for eksistensen av en stort antall organiske forbindelser er at karbonatomer kan kobles til hverandre ved hjelp av kovalente bindinger for å danne lange kjeder eller ringer av karbonatomer.

For det andre, hvorfor kalles noen av disse mettede og andre umettede forbindelser? Mettede hydrokarboner har bare sigma-bindinger, som er veldig stabile og vanskelige å bryte. Derimot, umettede hydrokarboner har pi-bindinger og de er svakere. Derfor vil elektroner være lett tilgjengelige i umettede forbindelser gjør det mer reaktivt enn mettede forbindelser.

I forhold til dette, hvorfor eksisterer karbon for det meste i kombinert tilstand?

Karbon atomer er ekstremt kjemisk reaktive, og har et sterkt ønske om å dele elektroner med et hvilket som helst annet atom som er villig til det gjøre så, inkludert andre karbon atomer.

Hvorfor finnes karbon i alt levende?

Alle levende ting inneholde karbon i en eller annen form. Karbon er den primære komponenten i makromolekyler, inkludert proteiner, lipider, nukleinsyrer og karbohydrater. Carbon sin molekylær struktur gjør det mulig å binde seg på mange forskjellige måter og med mange forskjellige elementer.

Anbefalt: