Innholdsfortegnelse:

Hva er de forskjellige kjemiske bindingene?
Hva er de forskjellige kjemiske bindingene?

Video: Hva er de forskjellige kjemiske bindingene?

Video: Hva er de forskjellige kjemiske bindingene?
Video: Atomic Hook-Ups - Types of Chemical Bonds: Crash Course Chemistry #22 2024, Kan
Anonim

Kjemiske bindinger er krefter som holder atomer sammen for å lage forbindelser eller molekyler. Kjemiske bindinger inkludere kovalent , polar kovalent og ionisk obligasjoner . Atomer med store forskjeller i elektronegativitet overfører elektroner til ioner. Ionene blir da tiltrukket av hverandre. Denne attraksjonen er kjent som en ionisk knytte bånd.

Bare så, hva er de 3 typene kjemiske bindinger?

Det er tre hovedtyper av obligasjoner: ionisk , kovalent og metallisk. Disse bindingene oppstår når elektroner overføres fra ett atom til et annet, og er et resultat av tiltrekningen mellom de resulterende motsatt ladede ionene. Dette skjer mellom atomer med en elektronegativitetsforskjell generelt større enn 1,8.

Deretter er spørsmålet, hvilken er den sterkeste bindingen i kjemi? ionisk binding

Deretter kan man også spørre, hva er de 4 typene bindinger i kjemi?

4 typer kjemiske bindinger

  • 1 Ionisk binding. Ionebinding innebærer en overføring av et elektron, så ett atom får et elektron mens ett atom mister et elektron.
  • 2 Kovalent binding. Den vanligste bindingen i organiske molekyler, en kovalent binding innebærer deling av elektroner mellom to atomer.
  • 3 Polar binding.

Er vann en kovalent binding?

H2O eller vann som det er mer kjent som er et molekyl som består av 2 hydrogenmolekyler bundet til ett oksygenmolekyl. Som tabellen viser gjør dette H2O til et molekyl med en polar kovalent binding . Vel, elektronegativitet er et mål på hvor tiltrukket knytte bånd søker elektroner er til et grunnstoff.

Anbefalt: