Hva er lås- og nøkkelmodellen for enzymer?
Hva er lås- og nøkkelmodellen for enzymer?

Video: Hva er lås- og nøkkelmodellen for enzymer?

Video: Hva er lås- og nøkkelmodellen for enzymer?
Video: Nøkkelservice Oslo Aker Lås og Nøkkel AS 2024, April
Anonim

Den spesifikke handlingen til en enzym med et enkelt substrat kan forklares ved hjelp av en Lås og nøkkel analogi først postulert i 1894 av Emil Fischer. I denne analogien er låse er den enzym og nøkkel er underlaget. Bare den riktige størrelsen nøkkel (substrat) passer inn i nøkkel hull (aktivt sted) av låse ( enzym ).

Med tanke på dette, hva er lås- og nøkkelmodellen?

De lås og nøkkel modell også kalt Fishers teori er en av to modeller som beskriver enzym-substrat interaksjonen. De lås og nøkkel modell antar at det aktive stedet til enzymet og substratet er like formet. Det forutsetter at substratet passer perfekt inn i det aktive stedet for enzymet.

Videre, hva er modellen for enzymvirkning? De to modeller å forklare handlinger av enzymer med underlag er lås og nøkkel modell & Indusert passform modell . Det tyder på at det er bindingen av underlaget til enzym som får det aktive nettstedet til å endre seg til en komplementær form og tillate enzym -substratkompleks å danne.

Dessuten, hvorfor kalles den lås- og nøkkelmodellen?

Enzymer tillater bare binding av molekyler som kan passe inn på deres aktive sted. Som disse aktive nettstedene (kan være kalt låser ) er veldig spesifikke og bare få molekyler (kan være kalt nøkler ) kan binde dem, dette modell av enzymarbeid er kalt Lås og nøkkel mekanisme.

Hvilken egenskap ved enzym forklarer modellene med lås og nøkkel og indusert tilpasning?

De låse -og- nøkkelmodell skildrer en enzym som konformasjonsstiv og i stand til å binde seg bare til underlag som nøyaktig passe det aktive nettstedet. De indusert passform modell skildrer enzym struktur som mer fleksibel og er komplementær til underlaget først etter at underlaget er bundet.

Anbefalt: