Hvordan forklarer meiose Mendels lov om segregering?
Hvordan forklarer meiose Mendels lov om segregering?

Video: Hvordan forklarer meiose Mendels lov om segregering?

Video: Hvordan forklarer meiose Mendels lov om segregering?
Video: Genetik og molekylærbiologi - Mendels Love | Biotech Academy 2024, Kan
Anonim

I hovedsak er lov sier at kopier av gener skiller eller segregere slik at hver gamete mottar bare ett allel. Som kromosomer separeres i forskjellige gameter under meiose , de to forskjellige allelene for et bestemt gen også segregere slik at hver gamete får en av de to allelene.

I forhold til dette, hvilken del av meiosen er ansvarlig for Mendels lov om segregering?

Det fysiske grunnlaget for Mendels lov om segregering er den første divisjonen av meiose hvor de homologe kromosomene med sine forskjellige versjoner av hvert gen er segregert inn i datterkjerner.

Vet også, hvordan illustrerer et monohybrid-kryss loven om segregering? Når gametene er dannet, skiller faktorene og er fordelt som enheter til hver gamete. Dette utsagnet er ofte kalt Mendels styre av segregering . Hvis en organisme har to forskjellige faktorer (kalt alleler) for en egenskap, kan den ene uttrykkes til total eksklusjon av den andre (dominant vs recessiv).

I denne forbindelse, hvilket stadium av meiose er segregeringsloven?

Meiotisk kromosom og kromatid segregering Kromosom segregering forekommer ved to separate etapper under meiose kalt anafase I og anafase II (se meiose diagram). I en diploid celle er det to sett med homologe kromosomer av forskjellig foreldreopprinnelse (f.eks. et paternal og et morssett).

Hva er forholdet mellom Mendels lover og meiose?

Forklar forholdet mellom Mendels lov av uavhengig sortiment og Meiose : Meiose deler kromosomene inn i grupper på fire. Hver allel for en egenskap har 50 % sjanse for å bli gitt videre. Men de to allelene kombinert utgjør fire forskjellige alternativer, noe som gjør at sjansen for at disse blir gitt videre er 25 %.

Anbefalt: